27 Mayıs 2013 Pazartesi

LA ROCHE-POSAY EFFACLAR SERİSİ #İNCELEME

Aslında o kadar yoğunum ki. 6 Haziran'da proje teslimim, 13'ünde de jürim var.. Beni en iyi mimar adayları anlar :) Başımı kaldıramıyorum çizimlerden ama aklım da hep burda. Dayanamadım ve bi yazıdan bişey olmaz diyerekten başladım yazmaya :)


Ben ergenlik döneminde siyah noktaları olan ama hiç sivilce problemi yaşamamış, üniversitede sivilce problemi başına bela olmuş birisiyim. En sonunda bi çoğunuzun bildiği, hani o karaciğere zarar verebilen, psikolojiyi de altüst edebilen meşhur ilacı kullandım 7 ay. Çok şükür geçti gitti o günler ama herkesin "ay ablam kullandı bebek gibi cildi oldu" "bizim komşu kızı sıfır şuan bembeyaz ve hiç sivilcesi yok" dediği gibi olmadı. Sivilcelerimle çok oynamamıştım allahtan, o yüzden pek iz yok yüzümde, ama bahsedilen müthiş tenden eser olmadığı kesin..
Bir de üstüne aşırı hassaslaştı tenim, artık herşeye reaksiyon verir oldu.. Bu yüzden diğer birçok insana oranla çok daha iyi bakmak zorundayım cildime.. Ben de tedavim bittiğinde doktor tavsiyesiyle aldığım bu seriyi o zamandan beri kullanmaktayım.


Yüz temizleme jelinden çok memnunum. Özellikle akşamları onunla yıkamadan önce makyajımı temizlemeye hiç gerek yok, suya dayanıklı ürünleri bile anında indiriyor :) Ardından kullandığım tonik de sıkılaştırıyor cildimi.
Ama aynı güzel şeyleri nemlendirici kremi için söyleyemiyorum maalesef. Benim cildimle alakalı olsa gerek, cildimde sürdükten sonra yanma yapıyor. Kışın ve ilacı kullandığım dönemlerde bu çok belirgin olmasa da, yaz gelince iyice belirginleşti. Kullanmayı da bıraktım o yüzden. Başka nemlendirici krem kullanıyorum ve onda hiç böyle bi sorunla karşılaşmıyorum..

Birçok blogta veya internet sitesinde bu ürünle ilgili çok bilgi bulabilirsiniz, ama benim cilt tipime yakın olanlar ya da benim gibi daha önce cilt problemleri yaşamış olanlar için nacizane fikirlerim bunlar ;) Genel olarak bu seriden memnunum, bitince 2.lerini aldım, ama tabi ki kremi değil :)
Günlük bakım için idealler. Ben özellikle yüz  yıkama jelinden aşırı memnunum. Tonik ve krem seçeneklerim dönemsel olarak değişse de yıkama jelini değiştireceğimi düşünmüyorum.

Siz neler kullanıyorsunuz? Bu ürünlerle ilgili fikirleriniz nelerdir?

Yorucu geçecek haftamdan herkese yorgun öpücükler! :)

3 yorum:

  1. Yıkama jelini bende almayı düşünüyorum.Bioderma kullanıyordum ama ne makyajı çıkarabiliyor nede etkisi oluyor bence. :)
    Bende hiç sivilcesi olmayan,ergenlik döneminde bile bu problemi yaşamayan ama her daim siyah noktası olan kızım. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makyaj çıkarmak için de düşünüyorsan kesinlikle tavsiye ederim. Hele ki cildin benim kadar hassas değilse :)Sebamed gibi etkili eğer onu daha önce kullandıysan ama kesinlikle onun kadar kurutmuyor ;)

      Sil
    2. aa hadi ya hiç denememiştim onu :)

      Sil