21 Mayıs 2013 Salı

DIY TUTORIAL-HEART RİNG -- KALPLİ YÜZÜK

Ama ama ama çok güzeller değil mi??? Ben yaptıktan sonra kendimle gurur duydum, o parmaklar bana teşekkür etti :)) Peki tamam çok abarttım belki ama gerçekten takarken çok keyif alıyorum söylemek istedim :) Hele ki bu HOPE yazısını daha da profesyonelce yazabilirsem, bi de bi de LOVE yazabilirsem ohhhh tadından yenmez :)

Şimdi gelelim yapımına :
* Telin ilk önce kalp şeklini almasını sağlıyoruz, onun yapım aşamasını çekmiştim ama çok bulanık çıkmış.
*Kalp ucu olarak birleştirdiğimiz yeri diğer tele dolayarak hem sağlamlaştırmış hem de herhangi bi tel ucu zedelenmesinden korunmuş oluyoruz :)
*Sonra sıra yüzük boyutuna geliyor. Ben oje yardımı aldım :) Siz de ne kullanmak isterseniz serbestsiniz, bu şekilde hem daha doğru bi yuvarlak, hem de tek tip ölçüde yüzükler elde ediyoruz( birden fazla yüzük yapımı için)
* Oje yardımıyla yuvarladık, sonrasında uç kısmı kıvırıyoruz 5. fotoğraftaki gibi. Bu sayede yüzüğümüz cift katlı olacak (tel katı olarak ) Aynı zamanda da o kısmı kalbin içinden geçireceğiz, bunun için lazım ;)
*Geriye katlanan telin yine oje ya da oklava yardımı ile geriye doğru yuvarlanmasını sağlıyorum yani kalbin üçgen kısmının olduğu tarafa geri dönecek. Kalbin üçgenine kadar gelip, yine ana tele( yani ilk yaptığımız yuvarlak tele) burarak doluyoruz, ben karga burnuyla kolayca yaptım, zor değil ;)
*Son olarak da çift kat olan kalple birleşecek kısmı, kalbin içinden geçirerek kıvırıyoruz, klips gibi bi görünüm oluşuyor veeee...
(fotoğrafı sağ tıklayıp farklı kaydet derseniz daha büyük şekilde net görebilirsiniz)

TAAAAA DAAAAAA!!!

Nasıl buldunuz?? Beğendiniz mi??? Lütfen yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar ;)
Bu arada yanındaki fiyonk yüzük yapımını merak edenler hemen buraya tık tık :)

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. teşekkürler :)
      Elin biraz yatkınsa kesinlikle denemelisin ;)

      Sil
  2. Şu finaller bitsin ben de deneyeceğim yazın :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil