15 Haziran 2013 Cumartesi

Saçlarım için #1

Veeee sonunda yine buralardayım! Çok özlemişim inanın, burada yokken takipçisi olduğum bloggerları elimden geldiğince izledim, ama tabi ki yeni  bir yazı yazacak kadar vaktim olmuyordu..
Projemi teslim ettim çok şükür ama tüm emekler boşa gitti tabi, kalmışım.. Kalan sayısı fazla olduğu için biraz bencilce olacak ama seviniyorum, tabi ki ben kaldım herkes kalsın mantığı değil herkes emek verdi, ama kalan sayısı fazla olursa yaz okulu için daha fazla yaptırım gücümüz olabilir, tek ben olsam hakkımı aramak biraz sıkıntı olabilirdi ;)

Hayatımdan kısaca haber verdikten hemen sonra daha önce fotoğraflarını hazırladığım yazıma geçeyim ;)

Saç konusunda şanslı birisiyim, dalgalı saçlara sahibim ve gürdür, anne-baba baskısı sağolsun, kısa kullanamıyorum, yasak :) Şaka değil tabi, ben ki ilkokuldan beri her karne hediyesinde saç kestirirdim ( askeriyede saç kesiminin ne kadar uygun olduğunu bilen bilir, ödül maddi değil manevi yani :)  ) Kısa  saç modellerine ne kadar aşıksam ne kadar bayılıyorsam, o kadar kızıyorlar, daha önce belimde olan saçlarımı habersiz kısacık kestirdiğimde babam 2 gün konuşmamıştı benimle.. Sanırım saçlarımda ne kadar söz sahibi olduğunu az çok anladınız :)
Tabi ki onların isteği yüzde yüz etkili değil, görüldüğü üzre onları dinlemediğim oluyor, ama bakımlı oldukları sürece uzun saç gerçekten güzel duruyor, kendime yakıştırıyorum ;)

Çok konuştum, gelelim saçlarımda neler kullandığıma.. Dediğim gibi şanslı olduğum için açıkçası çok fazla ürün kullanmıyorum ihtiyaç duymuyorum. Ayrıca doğal bakımlara önem veriyorum :
  • Ayda bir kesinlikle zeytinyağı ile maske yaparım.
  • 2-3 ayda bir kırıklarını aldırırım.
  • Fön- maşa olaylarını çok nadir ve genellikle özel günlerde yaparım.

Bunlar müthiş yöntemler değil tabi ki sadece dikkat etmeye çalışıyorum kendimce. Bunlar dışında kullandığım şampuanı pek değiştirmem. Saç kremi de mutlaka kullanırım, Gliss ürünlerini de çok severek kullanıyorum.
Schwarzkopf Gliss Renk Koruyucu Saç Bakım Maskesi olmazsa olmazlarımdan. Saçım boyalı olduğu için ideali bu benim için. ( bu arada saçımı boyatmayı bıraktım, doğal saç rengime dönüyorum, bu da ayrı bi yazı olacak :) )






Onun haricinde dalgalı saça sahip olduğum için köpük benim için büyük bir kurtarıcı. Köpük denince de aklıma yıllarca dolabımda eksik etmediğim Perçem  geliyor tabi ki. Bilmeyenler için bi çok kuaförde kullanılan bi marka diyebilirim. Kuaför malzemeleri satan dükkanlardan temin edebilirsiniz, ben de ilk kez kuaförümden satın alarak kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım. Fiyatıyla kalitesi ters orantı nerdeyse :) Bundan önce Taft köpüklerini kullanıyordum, e o kadar çok saça da hemen bitiveriyordu, öğrenciyiz, bütçemiz kısıtlı, sorun oluyordu.. Perçem ile bu soruna bi son vermiş oldum ;)


Gelelim Avon Advance Techniques Tüm Saç Tipleri için Fas Argan Yağı içeren Durulanmayan Saç Serumuna. Avonun saç ucu onarıcı serumunu daha önce kullanmış memnun kalmıştım, Yeni çıkınca bunu da denemek istedim, ama açıkçası çok bir fark göremedim. Kullanım şeklinde saç dibine de uygulanması isteniyor ama bu doğal olarak saçı aşırı derecede yağlandırıyor. Ben yine uçlara kullanıyorum, canlılığını hissediyorum.

Morfose Saç spreyini de çoğunuz biliyorsunuzdur eminim, yine bi çok kuaförde kendisine denk geliriz :) Saçıma fön çekmem gereken günlerde, ya da at kuyruğu yaptığım zaman kurtarıcım oluyor kendisi ;)

Saç kremim baya varmış ben de şimdi farkediyorum :) Yine Avonun Advance Techniques Tüm Saç Tipleri için durulanmayan bakım kremini her duş sonrası kullanırım, köpüğümü sonra uygularım.


Schwarzkopf  Osis Flex Wax Güçlü Şekillendirici yağlanma yapmadığı için çok başarılı bulduğum bi ürün. Fön sonrası elektiriklenmeyi kesinlikle önlüyor ;)


Çok uzun bi yazı oldu farkındayım ama bu biraz da uzun zaman sonrası  deşarj gibi oldu :)

Özlemişim burayı, bu yazıya nasip oldu çenemin düşüklüğü :)
Umarım bi daha bu kadar uzun ayrılmam ;)
Saç bakımıyla ilgili önerileriniz neler?
Musmutlu güzel pazarlar diliyorum herkese ;)

4 yorum:

  1. Argan yağından bende sipariş verdim çok memnun arkadaşlarım.. Saçlar gürleştirdiği kırıkları engellediği söyleniyor.. nasıl faydasını görüyor musun.. diplere gerek yok zaten saç uçlardan beslenirmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu ana kadar memnunum evet hiç bir sıkıntısını görmedim, ama senin dediğin kadar da süper faydaları var diyemicem, yani pek farketmedim. canlılık veriyor, dogru. kullanım olarak da heryere eşit sürün deyince, acaba farklı mı diye denedim ve sonuç kötüydü :) aynen uçlara kullanmak yeterli ;)

      Sil
  2. Bende kullaniyorum avon argan yagi iceren serumu hazir indirime girnisken bu ay stok yapacagım pek bir fark gozlemleyemedim ama ısrarla kullanicamm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de diger serumdan bi fark göremedim, sadece öbürünün kokusunu hep daha çok sevdim :) ama argan yagının faydalarını biliyoruz, o yüzden benim de öncelikli tercihim bu oldu bayadır öyle.. :)

      Sil